Засилени мерки за сигурност по баловете – полиция край ресторантите, нощните клубове и училищните дворове

Повишени мерки за сигурност предвижда пловдивската полиция по повод предстоящите абитуриентски балове. Засилено присъствие на униформени служители ще има край ресторантите, в които ще празнуват зрелостниците и училищните дворове в страната. Пътните полицаи ще бъдат около питейните заведения, където се очаква зрелостниците да продължат да празнуват след полунощ, когато приключи официалната част. Целта е да не се допуска празнуващите, употребили алкохол, да седнат зад волана.

Статистиката на пловдивската полиция за миналата година сочи, че по време на абитуриентските тържества са установени повече от 400 нарушения на водачи, превозващи абитуриенти, или на пътници в автомобилите. В 90 от случаите нарушителите не са използвали предпазен колан, а 10 са санкционирани, заради липса на предпазни каски. Установени са 60 случая на неправилен превоз на пътници. Заловени са 10 неправоспособни шофьори. Регистрирани са 6 пътно-транспортни произшествия, при четири от тях водачите са били абитуриенти.

„Намери си шофьор за бала и след него”, „Не се дрогирай и не шофирай след употреба на наркотици”, предупреждават от Областната дирекция на МВР.