Всяка от паралелките сама избира локацията за участие в инициативата, ще се опита да заслужи и специалната награда за най-активния клас на базата на качени в облака снимки

Eкоден под мотото: “Обичаме Пловдив и се грижим за него” ще проведе Езикова гимназия “Иван Вазов” на 20 май. В деня между държавните зрелостни изпити ученици и учители ще реализират мащабна акция, чиято цел е да бъдат част от промяната на родния град.

По предложение на директора Вихра Ерамян всяка паралелка избрала “своето” място, което да почисти. Единственото ограничение при избора на локация за провеждане на инициативата е тя да не е в непосредствена близост до голяма пътна артерия, за да се осигури безопасността на участниците. Всички необходими консумативи и предпазни средства са осигурени от училището. Почистването ще е подчинено и на идеята за разделното събиране на отпадъците и рециклирането им.

Утре възпитаници на училището ще се пръснат по различни кътчета на града. Парковете “Лаута”, “Рибница”, “Розариум” и “Бунарджик”, Младежки хълм, Гребната база, Цар-Симеоновата градина, междублокови паркове и детски площадки са само част от местата, които ученици и учители ще почистят и облагородят, за да дадат своя принос за превръщането на емблематични точки в града ни в по-чисто и приятно място за всички.

Ученици и учители ще съчетаят акцията по почистване и освежаване на избраните от тях места в града със засаждане на нови цветя и дръвчета.

Освен благородната цел – да съдействат за промяната на града – всяка от паралелките ще се опита да заслужи и специалната награда, която ще се присъди на най-активния клас, а решението ще бъде взето на базата на качените в облака снимки, с които учениците и ръководителите им ще отчетат своето участие.

1 КОМЕНТАР

  1. HAHAHAHAHHAHAAHHAH
    Тази инициатива ще си остане само със статията. Следете и ще видите.

Коментарите са затворени.