Търсят под тепетата тийнийджър между 16 и 18 за новия филм на режисьора Константин Божанов

Ако оттук излезе бъдещата звезда, ще бъда най-щастливият човек, казва кастинг режисьорът Александра Фучанска

 

Режисьорът Константин  Божанов започва снимките на новия си филм през юни.
Режисьорът Константин Божанов започва снимките на новия си филм през юни.

 

Някога имах идея да ставам актьор, да се запиша в театрална школа, но не се получи. Сега обаче, като разбрах за този кастинг, реших да се явя да видя какво е и да се позабавлявам. Нямам никакъв опит нито на сцена, нито пред камера, но пък разчитам на визия, казва Самуил Иванов. 18-годишният младеж от Математическата гимназия бе сред десетките тийнейджъри, които се явиха на днешия кастинг за главна мъжка роля в Драматичния театър. Пресявката бе организирана от „Мирамар” за новия игрален филм на режисьора Константин Божанов. Въпреки че мащабният кастинг тече от 2014-а година, главният герой все още не е намерен.

Филмът "Аве" на Константин Божанов обиколи престижните кино фестивали, участва в Седмицата на критиката в Кан и взе специалната награда от Сараево през 2011-а.
Филмът “Аве” на Константин Божанов обиколи престижните кино фестивали, участва в Седмицата на критиката в Кан и взе специалната награда от Сараево през 2011-а.

 

„Има момчета, които са ни фаворити, но нямаме категоричен избраник. Ако оттук излезе бъдещата звезда, ще бъда най-щастливият човек на света, защото самата аз съм пловдивчанка и съм завършила „Сценични кадри”, каза пред „Уча в Пловдив” кастинг режисьорът Александра Фучанска. Първите кандидати й се сторили малко плахи, но трима от явилите се я впечатлили.  Харесала особено много 17-годишно момче от Руската гимназия, което ще покани на следващ кастинг в София.

Ученици и студенти по актьорско майсторство от гимназията за сценични и екранни изкуства и от Пловдивския университет се пробваха да представят себе си на английски. Тези, които не се чувстваха комфортно с езика, обясняваха подробностите на български. Ролята изисква да се говори на английски.

За изненада на организаторите, на кастинга пристигнаха и много момчета от Руската и Математическата гимназия.

„Една съученичка ми даде брошура за кастинга. Отивам на курс и реших да мина да се пробвам”, призна Димитър Павлов от ОМГ. 16-годишният тийнейджър е част от трупата на театър „Чарли”. Съученикът му Самуил смята да кандидатства роботика, но това не му пречи да се пробва и пред камера.

Името на главния герой във филма е Павел. Той е тийнейджър с романтична представа за живота и света. Мечтата му е да стане учаник на легендарния художник Арно, който живее в изолация в Южна Франция. Павел не се интересува от нещата, които вълнуват повечето му връстници. Той е съсредоточен върху изкуството, което е издигнал почти в религия. Идеализмът му и твърдата последователност, с която преследва целите си, са неговият чар.

Паралелен кастинг за българо-английската продукция тече и в Лондон. Снимките ще се правят през юни и юли и България, Великобритания, Белгия, Холандия и Франция.