Учениците сами изработиха червено-белите символи и ги дариха на малките пациенти в УМБАЛ „Св. Георги”, закичиха за здраве и кмета Здравко Димитров

С пожелание да бъдат здрави и да преодолеят бързо заболяването, затволило ги в болничната стая, децата от ОУ „Кочо Честеменски” закичиха с мартеници малките пациенти на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Св. Георги”. По инициатива на Обществения съвет на училището учениците от всички класове се включили в благотворителното събитие по повод 1 март. Те се организирали в групи и направили арт работилници за изработка на червено-белите символи.

Инициативата под мотото „Дари мартеница, получи усмивка” и е продължение на подкрепата на училището към кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, чието цел е нова сграда за Клиниката по педиатрия.

„Възможността да подарим мартеници помага да възпитаме добродетели, което е основната ни цел. ОУ „Кочо Честеменски” работи активно за понижаване нивото на агресия между децата”, коментира председателят на Обществения съвет на училището Гергана Костадинова, която е изпратила благодарствено писмо до началника на клиниката проф. Иван Иванов за възможността болните деца да върнат усмивките си, получавайки мартеници от свои връстници.

Макар и ден след Баба Марта, днес за здраве бе закичен и кметът Здравко Димитров. Децата от училището гостуваха в кабинета на градоначалника, облечени в народни носии, а след това посетиха и кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Здраве и успехи бяха отправени и към служителите в общинския отдел „Образование”.