Зам.-председателят на групата на ЕНП в Европарламента гостува на ОУ „Антим I”

carevo-2-735x400

ОУ „Антим I” ще се включи в националната училищна кампания „Медена закуска“ по инициатива и с присъствието на Мария Габриел – заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата.

На 9 май от 10 часа представителна група ученици от III до V клас ще участва в инициативата. Кампанията е израз и на стремежа на Европейския парламент за обявяването на 20 май за Международен ден на пчелата.  Учениците ще бъдат запознати с изключителния принос на пчелите за човечеството и природата, както и с ползите за здравето от консумацията на мед и пчелни продукти. Идеята е да се популяризира значимостта на медоносните пчели, пчеларството, здравословните хранителни навици и местните хранителни продукти.

По време на едночасовото събитие Мария Габриел ще направи презентация  за значението на пчелите. Местни производители ще демонстрират мед, пчелни продукти, пчеларски пособия и ще разкажат за работата на пчеларите. Децата ще мигат да  облекат пчеларски защитен костюм и да участват в интерактивни игри с награди.