Пловдивските читалища се включват в националната кампания на 21 април с литературни срещи, четения и изложби

Biserche

Покана да се включат в маратона на четенето на 21 април отправят читалищата на територията на Пловдив към деца и родители. Инициативата е част от националната кампания “Маратон на четенето” по повод Международния ден на книгата и авторското право.

През целия петъчен ден читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби.  Сред гостите са писателите Борислав Ганчев и Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се  включат  и студентите по актьорско майсторство от Пловдивския университет и Литературен клуб “Метафора”. С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство “Хермес”.

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще бъдат четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин и други родни класици, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.

programa MARATON NA CHETENETO (1)