Детски градини се обединиха за творческа работилница за мартеници

Творческа работилница за изработка на мартеници обедини малчугани от детски градини на район „Северен“.

В ДГ „Захарно петле” децата и техните родителите използвали конци, хартия, мъниста и естествени материали. Отделните групи са изработили и разноцветни пана, в центъра на които са Пижо и Пенда. С част от творенията ще бъде подредена изложба във фоайето на детското заведение, а останалите малчуганите ще подарят на своите близки.

В детска градина „Марица” традиционно се провеждат отворени работилници за мартеници „Мама, татко и аз”, но тази година, поради епидемиологичната обстановка, проектите са осъществени в домашни условия. Малчуганите ще покажат своите творби в градината, като на 1 март всяко дете ще презентира пред връстниците от своята група изработените мартенички. Инициативата цели развиване на творческите и комуникативните им умения.

Децата от ДГ „Космонавт“ са сътворили пъстри мартеници с послания за здраве и късмет, радост и надежда на семейство и приятели.

С изработените червено-бели символи децата от ДГ „Славей” организираха изложба в двора на детското заведение при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.