Майки и деца спретнаха кулинарен панаир в училище, торта във формата на кукла Барби обра овациите в марковското ОУ “Кирил и Методий”

IMG_6782

Извънредно издание на хитовия телевизионен формат „Мама готви най-добре” се състоя вчера, но не под зоркия поглед на Иван Звездев, а в двора на ОУ „Кирил и Методий” в Марково.

Майки и деца отбелязаха Международния ден на предизвикателството 12 май с кулинарно съревнование. За разлика от хитовото предаване обаче, хлапетата и майките не готвиха пред очите на публиката, а донесоха приготвени у дома солени и сладки изкушения. Така че журито прие на доверие заявката, че малки и големи заедно са бъркали тортите и са месили баниците в домашната кухня.

Участие в съревнованието за най-оригинално и най-вкусно изкушение взеха всички ученици и майки на децата от 1. до 4.клас. Кексове, мъфини, соленки, щрудели, солени баници с всякакви плънки, торти, локумки, охлювчета и рогчета изпълниха масите в училищния двор. Овации събра торта във формата на кукла Барби.

IMG_6708

“Продуценти” на инициативата “Мама готви най – добре” бяха госпожите Люси Кабакова и Димитрина Шишкова, които се погрижиха за красивата на презентация на всяко от ястията. Вкусотиите бяха   разделени в две категории – “Сладка изненада” и “Солена изненада”. Компетентно жури, начело с директора на училището, и представители от училищното настоятелство определи победителите.

Първокласници заеха призовите три места за най-вкусни сладкиши – Теодора Колева (София Петкова), Кристиян Давидов (Гергана Давидова), Ева Горялова (Силвана Горялова).

Виктория  и Кристиан Ваклинови, заедно с майка си Гергана Ваклинова бяха обявени за победители в категорията за солени вкусотии. Диана Барганска и Никола Тотов, съответно с майките си Петя и Цветелина, се подредиха на второ и трето място.

Наградите бяха връчени от кмета на селото Пламен Кабаков –  грамоти и продукти, осигурени от  фирма спонсор. Децата се забавляваха с различни игри,  като “Напиши съставките на…” и любима музика. Учениците от 2.и  3.  клас поздравиха участници и гости с танци. Всички си дадоха дума за продължат традицията.