Picture 009

Момчета и момичета от подготвителната група разпознаваха лековити треви на празника на билките, слънцето и водата днес в детска градина „Бреза”.

В първата от поредицата състезателни игри 6-годишните трябваше да разгадават растенията по миризма – нелека задача, с която всички се справиха успешно. Във втората игра изплетените от тях венчета трябваше да бъдат хвърлени най-далеч, а в третата, наречена „Билки да си посадим сами”, малките градинари показаха умения за засаждане на билки. Всички деца обещаха, че редовно ще ги поливат и плевят. Родителите се бяха се погрижили да осигурят коренчета розмарин и мащерка, лавандула и здравец, а ръководството на детската градина бе  осигурило малки мотички, лопатки и лейки. Така бе даден официално старт на билковата градинка в ДГ „Бреза”.

Директорът на детското заведение Нели Димитрова разказа за чудодейните свойства на билките в присъствието на кмета на район „Северен” Ральо Ралев и неговия екип.   В компанията на грижовния доктор Здравко, децата рецитираха, пяха и танцуваха за цветя и плодчета, за лековити билки и тревички.

В края на празника гостите преминаха под красив венец, изплетен от бръшлян и рози – за здраве и късмет.

Picture 013