Показното в ДГ „Дружба” се проведе по повод Седмицата на противопожарната безопасност

Малчугани от детска градина „Дружба“ научиха днес как трябва да се действа при възникване на пожар по време на инициатива по повод Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември. В детското заведение пристигнаха огнеборци от Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението, водени от началника си главен инспектор Васил Димов. Децата бяха повече от развълнувани, докато гледат демонстрацията как се гаси огън, а след това извиха опашка да се качат на специализиран автомобил.

Главен инспектор Димов обясни на децата, че на14 септември се чества професионалният празник на пожарникарите. А на учителите напомни, че при случай на пожар, на първо място е безопасността на децата и работещите в детското заведение, като най-важното е всички те да бъдат изведени извън сградата. Инспектор Димов обясни и разликите между различните видове пожарогасители, както и начинът за работа с тях.

Огнеборците симулираха и извънредна ситуация, при която децата бяха евакуирани от сградата, в нея бяха разпънати линии за борба със стихията и бе изведен учител, останал в детската градина.

„В случай на пожар трябва да сигнализирате по най-бързия начин на възрастните и да се насочите към изходите”, предупреди децата инспектор Димов, след което даде възможност на желаещите да разпръскват водна струя и да разгледат каските и униформите на огнеборците.

Те пък изпратиха своите гости с подарък – изработени от тях рисунки.