Децата участваха в снимките за песента „Да спасим света“ край язовир “Пчелина”

Малките гвардейци от детска градина „Мая“ блеснаха в клип на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България. Малчуганите, които са прочути с участията си на представителни събития, тържествени чествания и даже са посещавали президентството, били избрани да вземат участие в снимките за песента „Да спасим света“ по музика на популярния фолк изпълнител Райко Кирилов. Тъй като посланието й е, че децата са бъдещето на България, режисьорът на видеото решил да покани пловдивския представителен гвардейски блок, съставен от 5 и 6-годишни малчугани. За реализация на снимките те пътували до язовир “Пчелина”, който се намира между селата Ковачевци, Радибош и Лобош.

„В песента се пее за доброта, любов, мечти и вяра, за надежда за по-добър свят, което обяснява и поканата към нашите деца. Тя се изпълнява от Гуна Иванова, Райко Кирилов, Ива и Велислава Костадинови, Емилия Валенти, Таня Дупаринова,Формация “Ладена” и Веселин Вачев“, поясни директорът на детската градина Стоил Семерджиев, който е прудружавал своите възпитаници по време на снимки.

От днес в двора на детската градина вече има контейнер за дарение на дрехи втора употреба. “Мая” е първото детско заведени в града, където ще се събират стари дрехи.