„Кулинарно резенче любов“ е мотото на базара, който учениците организират в подкрепа на деца с интелектуални затруднения

Майстор-готвач Костадин Шанков ще демонстрира своята специална рецепта за приготвяне на мъфини на благотворителна акция на учениците от Професионалната гимназия по механотехника. Участникът в трети сезон на телевизионното шоу „Мастър шеф“ е обещал да донесе за събитието и предварително измайсторени от него кулинарни деликатеси, които ще бъдат изложени на коледния базар на 15 декември. Домакин на събитието с начален час 11.30 е пивоварна „Каменица“, която предоставя терен за инициативата под мотото „Кулинарно резенче любов“. В нея ще се включат деца с интелектуални затруднения от Сдружение „Паралелен свят“.

Инициатори на базара, чиято цел е да бъдат събрани средства за наем и обзавеждане на Център на деца с интелектуални затруднения, са членовете на двата училищни клуба „Мултикултурно образование“ и „Културен пъзел“. Към тях се присъединили ученици от почти всички класове на гимназията, както и учители, които също ще донесат вкусотии за базара. Центърът се ръководи и стопанисва от родителите на децата, които са принудени да търсят средства, за да го издържат. Общината бе предоставила помещение, което от „Паралелен свят“ ремонтираха и обзаведоха, но преди време го е отнела от сдружението, което сега е на свободен наем в ЖР „Тракия“.

ДАРЕНИЯ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАЩАНИ И ПО БАНКОВАТА СМЕТКА НА СДРУЖЕНИЕТО:

IBAN: BG27FINV91501015435119 , Първа Инвестиционна банка

за: Кулинарно резенче ЛЮБОВ