Коледната работилница в ДГ „Здравец“ майстори с пълна пара картички, сурвачки и кулинарни вкусотии

На усърдието, с което майсторят сувенири, картички, кравайчета и сурвачки, могат да завидят дори джуджетата в работилницата на Дядо Коледа. Майки и татковци на малчугани от детска градина „Здравец“ откликнаха на поканата на учителите да се включат в кулинарните и арт ателиета и да помогнат на децата са сътворят празнични изненади в навечерието на Рождество. Завладени от коледния дух, малки и големи превърнаха дните преди светлия празник в истинско вълшебство.

Обединени от призива „Заедно можем по-добре“, една след друга занималните на детското заведение се превърнаха в  коледни работилници, където деца, родители и учители заедно майсторяха коледна украса за градината, правиха  новогодишни картички, низаха  пуканки и сушени плодове на дряновиците. Докато татковците огъват пръчките за сурвачки, майките се заемат да покажат колко са добри в кухнята и влизат в негласна надпревара коя ще омеси най-вкусната питка, чия баница ще засенчи останалите и на коя колачетата ще станат най-сполучливи. Като на истинско кулинарно състезание децата се впускат да помагат на родителите си – носят продуктите, почистват,  а с помощта на формичките за сладки тавите за печене се пълнят със звезчики, джуджета и елхички.

Коледа  е любовта в действие и всеки миг, в който обичаме и в който даваме, е Коледа, обясняват идеята си за организиране на работилниците учителите от детското заведение. Припомняме, че то се ръководи от мъж в лицето на Стоян Даскалов. Вече 18 години той е отдаден на професията детски учител.