1606269_1524825681097375_6552589494235584467_o

Латино, MTV или народни танци по два маса дневно, и то през ваканцията, когато няма уроци. С такова предложение за приятно, забавно и полезно прекарване на времето кани децата на Пловдив  Dance Station в Дома на културата. Лятната програма е насочена към начинаещи деца и включва интензивни занимания в различни танцови стилове. Групите за навлизащи в танците момчета и момичета дават възможност в рамките на двуседмичен курс те да се запознаят с част от предлаганите стилове в училището: ча-ча, джайф, самба, пасо добле, MTV и народни танци. За това време, освен, че ще се запознаят с основните характеристики и музикални особености, те ще научат и фигурите на всеки един стил.

„Така децата ще имат възможност да навлязат в света на танца, да изберат в последствие този, който е подходящ за тях, и да се забавляват през лятната ваканция. Идеята е да положим основи и когато започне сезонът и те решат да се занимават с танци за добра форма, да имат начална подготовка. Първоначално ги учим да пляскат, след това им показваме как да прехвърлят този ритъм в крачетата си и когато научат ритъма, започваме със стъпките. Тези, които покажат заложби, ще ги готвим за изяви и състезания”, обяснява създателят на Dance Station Ана Дончева.

С помощта на квалифицираните инструктори на Dance Station, децата ще разучават мини хореографии във всеки един стил, застъпен в програмата. Тя е организирана в четири отделни двуседмични модула, за да бъде гъвкава към лятната ангажираност на децата. Всеки модул включва изучаването на четири стила танци и подготвянето на различни мини-танцови хореографии. При приключване на програмата родителите на децата и техни приятели ще могат да видят представяния на хореографиите пред публика.

От всеки един модул, най-добре представилото се дете, участник в лятната програма ще спечели едногодишна златна карта за безплатно посещение на часовете в Dance Station.

Продължителността на курса е 2 седмици или 20 часа. Датите за начало са 19 юни; 3 юли, 17 юли и 21 август. Отстъпка от 10% ползват тези, които се запишете за повече от две седмици. Цената на един модул е 80 лева. Заниманията ще се провеждат от понеделник до петък от 16:30 до 18:30 часа Дом на културата.

Учителите са млади и доказали се професионалисти, придобили национална известност с участията си в десетки танцови спектакли, риалити формати и фестивали.

„Всяко дете може да се включи в лятната програма. Търсим деца, които са любопитни да научат нещо ново. Не е задължително да имат опит. Да, някои по-добре схващат, но това няма значение, с всички ще се работи спрямо даденостите. Деца, които имат проблеми с наднормено тегло, но са подвижни, също са добре дошли. Гарантирам, че ако нямат хормонални проблеми, танците ще им се отразят изключително благотворно. От танците се отслабва много, защото участват всички групи мускули”, обяснява Ана Дончева.

dancestation.bg/category/dance-station-plovdiv/