С благотворителен концерт на Античния театър певците от „Арт войс център” събират средства за ремонт на репетиционната си

Талантливите млади изпълнители от „Арт войс център” организират благотворителен концерт  на 2 септември от 20 часа на Античния театър. Заедно с децата ще пеят популярните поп изпълнители Маргарита Хранова и Любо Киров, ще участват. Рамо на каузата дават и музикантите от Биг Бенд Пловдив.

Благотворителна кампания набира средства за довършване на ремонта на сградата за репетиции на възпитаниците на известната пловдивска школа, която от няколко години създава изключителни млади музикални дарования. Лидия Ганева участва и представи достойно страната ни на Детската Евровизия. Елия, Никол, Валентина и Елеонора от „4 Magic” станаха победителки в тазгодишното издание на музикалното риалити „X Factor”. Мирослава Тодорова беше също една от любимките в телевизионния формат. Преди дни тя откри 13-то издание на Международния еко джаз фестивал Перелик. Даниела Пирянкова е в „Шоуто на Слави”.  Пловдивските дарования на вокалния педагог Румяна Иванова печелят конкурси у нас и в чужбина.  В момента над 70 деца се обучават в „Арт войс център”.

Преди месеци Община Пловдив предостави на школата бившия ресторант „Брадърс”. Постройката пустееше от 6 години. Работници от „Жилфонд” вече са почистили боклука и са премахнали прогнилите стени и тавани от шперплат, изнесено е и старото кухненско обзавеждане.  Работи се активно по ремонт на покрива.

„Благодарна съм на общината за предоставения имот, но имаме много работа, за да го приведен в приличен за работа вид”, заяви Румяна Иванова.

Всяка събота децата и техните родители полагат доброволен труд в сградата с идеята по-скоро тя да се превърне в мечтаното място за репетиции и концерти. Родителите боядисват и майсторят, децата им помагат.

Сградата е с площ от 200 квадратни метра. Основната част  ще бъде превърната в зала за концерти и танци. В останалото пространство ще се обособят четири кабинета, в които педагозите ще учат децата на солфеж, пиано и китара.

„Концертът ще бъде венец на нашата кампания и по тази причина много се вълнуваме, защото всички деца от „Арт войс център” ще се включат в него. Основните участници ще бъдат нашите звезди от „4 Magic“– любимата група на младата публика“, допълва вокалният педагог.