Събраната сума от 3000 лева ще отиде за ученици в нужда от гимназията и за ремонт на базата за практика в село Манастир

3000 лева е събраната сума след лудо наддаване от коледния търг в Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, на който гравирани със CNC рутери подноси за мезета бяха продадени за по 40-50 лева. След тригодишно прекъсване заради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19, училището възроди традицията в навечерието на Рождество да предлага сътвореното от учениците в часовете по практика. За пореден път аукционът бе воден от директора Константин Костадинов.

„Хайде, вдигайте по-високо ръка, предлагайте повече”, насърчи участниците Костадинов, тъй като събраните средства ще бъдат разпределени за ученици в нужда от училището и за ремонт на базата за практика в село Манастир.

Участниците – учители, директори, представители на бизнеса, партньори и граждани, наддаваха за холни маси, столове, табуретки, дъски за хляб, поставки за вино, часовници-футболни топки, дребни, но ценни подаръци от дърво, изработени с най-съвременните постижения на техниката – двата 3D принтера, CNC рутера, лазерните машини и друго модерно оборудване. Специално място сред изделията бе отредено на люлеещ стол в добавка в възглавнички, както и на две холни гарнитури, печелили отличия на Панорамата на професионалното образование. Родители на второкласници купиха сметало и таблицата за умножение на фурнирован МDF с изписани с лазер цифри и гравиран призив: “Научи ме!”