20 на сто отстъпка от коричната цена на Алеята на книгата

DSCF5869

Десетки деца, любопитни да узнаят тайните на древните загадъчни влечуги или пък на любимите си фентъзи герои, окупираха щанда на “Графикс арт” на Алеята на книгата пред пощата от фестивала “Пловдив чете”. Атрактивните издания съчетават книжно тяло и макет, от който децата,  като истински палеонтолози , могат да сглобят скелета на тиранозавър Рекс.

Ако спазват указанията, на финала ще получат 3D хартиени модели на животни от праисторическия свят, домашни любимци, птици и даже на земното кълбо. Макетите помагат за развитие на фината моторика и дават възможност на децата да усетят спецификата на хартията като материал. Към всеки модел има има информация за съответното животно, образователни кръстословици, любопитни факти и картинка за оцветяване.

Не само деца, но и пенсионери си купуват макетите за сглобяване, тъй като са изключително занимателни. Една от целите ни е да се скъси дистанцията между родители и деца, които да седнат заедно да работят, обясняват издателите.

DSCF5871

Книги на 40 издателства от цялата страна са подредени в шатрите пред пощата. Почти всички участници във фестивала “Пловдив чете” продават изданията си с 20 на сто отстъпка, каквато е цената на ДДС.  В 13-то издание на книжния маратон се включват над 130 писатели , поети, преводачи, литературни критици, журналисти, художници и  музиканти. Специален гост на „Пловдив чете“  тази година е гръцкият автор Христос Хартомацидис.