Ще се изненадате колко наблюдателни могат да бъдат децата! Не се учудвайте, ако детето ви реши задача, която на вас ви се стори трудна. Автор на книжката „100 занимателни логически игри“ (ИК „Колибри“), която е предназначена за родители и учители на деца в предучилищна възраст и първите години на началния образователен етап, е испанският начален педагог Исабел Молинер.

Елементарни действия като свързване по асоциация, откриване на прилики и разлики и подреждане, са част от предизвикателствата, които предлага изданието. В зависимост от нагласите и потенциала на детето, тя може да се използва за занимания на деца от 5 до над 7 години, съветва авторката.

Книжката помага на детето да опознава на закономерности, свързани с фигури, последователности и количества. Чрез забавни игри и илюстрации децата се научават да извършват спонтанно тези операции. Те подпомагат развиването на логическото мислене и математическите способности на децата.

Книгата съдържа и ключ с верните отговори.

Исабел Торес Молинер работи с деца от начален и горен курс. Завършила е обучение за деца от 0 до 3 години, дислексия и психомоторика в Института за информационни науки. Директор и създател на Математически срещи във Валенсия и на Европейските математически срещи в интернет. Координатор е на Ателието за изобретателна математика и математическо мислене за ученици от 5 до 17-годишна възраст с висока степен на интелектуално развитие. Молинер е автор на книгите „8-годишната ти дъщеря“, „Най-доброто от живота ми“, „Владея доминото“, „Разширявам пространството и пресмятам“, поредицата „Изобретателна математика“ и др.

„100 занимателни логически игри“ е част от поредицата логически игри на „Колибри“. Тя включва още: „125 логически и математически игри“ за деца от 6 до 10 г., и „116 игри за трениране на мозъка“, предназначена за деца от 8 до 12 години.

https://www.colibri.bg/knigi/1979/horhe-batlyori-125-logicheski-i-matematicheski-igri

https://www.colibri.bg/knigi/2152/horhe-batlyori-116-igri-za-trenirane-na-mozyka

https://www.colibri.bg/knigi/2265/100-zanimatelni-logicheski-igri