Със среща между ученици и изявени деятели на баскетболабе бе отбелязан днес месецът на този спорт в СУ  „Васил Левски“. На събитието под мотото „Чрез спорт към успех“ учениците, които тренират баскетбол, се срещнаха със Станил Станилов– дългогодишен състезател и треньор, със Станко Стоянов – спортен журналист, „живия алманах“ на пловдивския баскетбол. На срещата разговор присъства и Тодорка Тодорова – състезател, треньор и председател на БК „Академик-жени“.

Младите  баскетболисти бяха любопитни да узнаят повече за условията, при които са тренирали и са се подготвяли състезателите от миналото.

Станил Станилов впечатли аудиторията с емоционалното представяне на историята на баскетбола в Спортното училище и в Пловдив. Станко Стоянов допълни разказите му със спомени за откриването на Спортния техникум през 1949 г., за първото игрище на открито, за тренировките, които са се провеждали в кал и сняг, за екипировките и най-важното – за сърцето на спортиста. Тодорка Тодорова  – емблемата на БК „Академик – жени“, и до днес не се отказва и вярва в развитието и успеха на любимия й спорт. Тя отправи послание към учениците да подхождат с любов и всеотдайност към всичко, което вършат.

Гостите на събитието получиха от директора на училището Ружка Генова плакети като спомен от срещата.