За кандидатите да учат в Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария са предвидени специализирани консултантски центрове утре в „Гранд хотел Пловдив”

Западни университети и престижни колежи ще бъдат представени на образователен форум за обучение в чужбина на 24 февруари в „Гранд хотел Пловдив“.

Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение след Брекзит ще предложи международното изложение „Световно образование“. Сред тях са университетите Ковънтри, Брадфорд, Портсмут и университета в Източен Лондон. Учебните заведение ще приемат документи след официалния краен срок (15 януари), и то по най-желаните направления – бизнес, IT, психология, архитектура и инженерни науки. Информация за всички свободни места в британски университети и подаване на  документи за кандидатстване с мотивационно писмо ще се извършват на място.

Това е шанс за закъснели кандидати да „хванат последния влак“  като влязат в университет последната година, която гарантира на 100% запазване на досегашните условия и пълно кредитиране на таксите за целия период на следване, коментират организаторите. Съгласно споразумението за Брекзит, те ще са валидни за приетите до 31 декември 2020 година.

Университетът „ковачница“ на кадри за технологичния гигант „Филипс“ също ще има щанд в Пловдив. Свои програми ще представи един от най-добрите академични университети на Холандия – Еайндховен. Университетът осигурява 20% от работещите в изследователския отдел на „Филипс“. Висшето училище и специализирано в областта на научните разработки и иновациите и предлага семестър или година в партньорските си университети в Азия. Засиленият интерес към Нидерландия през последните 5 години доведе до някои ограничителни условия в приема по определени специалности на академичните университети. Сред тях са ранни срокове за подаване на документи, допълнителни тестове и изпит по математика за „Компютърни науки” и „Бизнес администрация”, специална селекция и изпит за „Психология” и хорариум от часове за „Биология” и „Химия”. По време на изложението ще бъдат разяснявани новите моменти в условията и сроковете за кандидатстване.

За кандидатите да учат в Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария ще са специализираните консултантски центрове за прием. Специализиран център ще информира и за условията за кандидатстване и в презокеанските дестинации САЩ и Канада.

Висше на английски в Испания е сред новите предложения на образователния форум. За всички, които проявяват интерес към тази държава, която е сред  малкото европейски, в които може да се кандидатства с приемен изпит, държан в български университет, ще бъде направена специална презентация. Поради това и срокът за прием е по-удължен до 1 юли.