„Навременният коледен подарък ще даде възможност на всички деца да водят нормален учебен процес“, благодари за жеста директорът на ОУ “Неофит Рилски” Петя Кирова

Таблети като коледен подарък получиха деца от социално слаби семейства на ОУ “Неофит Рилски” в село Ягодово.

„Пандемията от COVID – 19 изправи обществото ни пред множество предизвикателства. Едно от тях е обучението в електронна среда от разстояние. За учениците от социално слаби семейства в настоящия момент най-сериозното препятствие е липсата на устройства“, коментира директорът Петя Кирова.

Учителите  се обръщат с апел за помощ към КЦМ. Само часове след като отправят молбата си, с училищния директор се свързва представител на компанията и заедно уточняват техническите изисквания на устройствата, които ще бъдат дарени.

В училището учат 125 ученици, а уроците в електронна среда се осъществява чрез приложенията на G Suite за образованието. Всички учители и ученици имат създадени акаунти в домейна на училището за обезпечаване сигурността на обучението в онлайн среда.

Благодарение на дарените от компанията таблети,10 деца без необходимата техника ще могат да се включат във виртуалните класни стаи, наред с останалите си съученици.