Какви грижи да полагат за домашните любимци научиха малчуганите от ветеринарните лекари Светлана Петрова и Любомир Търпов

Терапавтичното куче Мон зарадва малчуганите от ДГ „Чайка“. Специално обучено за контакт с деца то бе гост на възпитаниците от втора група в днешния Международен ден за защита на животните. Мон вече е станал любимец на малките пациенти в болничните заведения в града, за да им помага да преодоляват тревожността си от смяната на средата, да ги прави по-спокойни и радостни. То гостува и на първолаци в първите дни от стъпването им в класната стая.

Бобтейлът се оказа главен герой в открития урок „Аз и моето куче – без страх“ в детската градина, на който присъства и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Какви грижи трябва да полагат за домашните любимци децата научиха от ветеринарните лекари д-р Светлана Петрова и д-р Любомир Търпов. Чрез участие в различни игри те се запознаха с отговорността на всяко семейство към животните вкъщи, грижите, храненето и други важни подробности при отглеждането им. Урокът бе ръководен от базовия учител към Пловдивския университет Живка Зехтинска в присъствието на студенти по предучилищна педагогика.

Целта на проявата бе децата да преодолеят тревожността си при досега с куче и да разберат, че домашният любимец е част от семейството.