Детската градина спази традицията на Никулден – смели плувци вадиха от дъното на басейна бисерчета на доброто като подарък за имениците

Повече добрини в делнични и празнични дни – това послание отправиха децата, родителите и екипът на  детска градина „Мирослава“ днес на традиционния празник „Бисерчета на доброто“. Навръх Никулден те сътвориха  своята чудна приказка за добрината и участваха във вълнуващи приключения и забавления.

Най-малките и техните родители  изработиха „Кутия за добрини“, в която събраха листчета с добри постъпки  и сглобиха хранилки за зимуващите птици. На въпрос какво би направил, за да стане светът по-добър, децата от втора и трета група отговориха:  Да обичаш и да помагаш; да си приятел  и да подадеш ръка в беда; да получиш добро и  да дадеш добро“ – споделиха по-големите им приятели  в интервю.

С игрите „Избирам те за приятел“, “Слънчево зайче”, “Пътуващ обръч”, “Харесвам те, защото……“  децата пътешестваха през лабиринта на позитивните човешки отношения – сътрудничество, емпатия, взаимопомощ, внимание, добронамереност един към друг. Забавлявайки се, те разбраха, че добротата се крие в играта, в усмивката, в приятелската ръка и подкрепящото рамо, споделят преподавателите.

Бъдещите първокласници влезли в ролята на сладкари се включиха в кулинарната  инициатива “Направи най-вкусната бисквитка за свой приятел”. Те сътвориха и  своята „Приказка за добрите дела“, в която в сандъче, пълно с добрини, всеки сподели как да помагаме в беда, правейки добри дела.

Кулминация на празника беше гмуркането на смелите плувци, които  извадиха от дъното на басейна своето бисерче на доброто  и  го подариха на имениците от детската градина.

Инициативите се реализираха с активното участие на Училищно настоятелство и родителите, които подариха „златна“ паричка, „бисерче“ и „Книга за добрината“ на децата от всяка група.

„Един от важните приоритети днес е да учим децата ни на топлина и обич, да бъдат добри и достойни хора. Радвам се, че заедно – родители и учители, оставяме следи на доброто“, сподели председателят на Училищното настоятелство Величка Такева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.