Учениците от СУ "Цар Симеон Велики" предадоха подаръците на доброволците от БМЧК.

Училища и отделни паралелки опаковаха коледни подаръци за детските отделения в подкрепа на инициативата на БМЧК

Учениците от СУ “Цар Симеон Велики” предадоха подаръците на доброволците от БМЧК.

Десетки паралелки и училища се включиха в благотворителната кампания на Български младежки червен кръст „Кутии на приятелството“. Идеята е да бъдат зарадвани малките пациенти, които по коледните и новогодишните празници ще трябва да останат в болничната стая.

Сред най-активните участници в инициативата са учениците от СУ „Цар Симеон Велики“. Всички паралелки от 1. до 12. клас прегърнали каузата и в продължение на две седмици събирали грижливо опакованите пакети. Родителите на децата от начален етап също се включили активно, помагайки в избора и подготовката на празничните изненади.

„Над 100 подаръчета ще стоплят и усмихнат малките пациенти. Децата бяха изключително ентусиазирани от възможността да ги зарадват и не пропуснаха да отправят послания за здраве и сбъдване на мечтите към всяка от кутиите“, поясни логопедът на училището Магдалена Тодорова – координатор на инициативата.

Учениците от СУ „Цар Симеон Велики“ предадоха на доброволците от червенокръстката организация и ръчно изработени картички за медицинските работници в ковид отделенията.

Акцията „Кутии на приятелството“ подкрепиха също НУ „Петко Славейков“ и СУ „Любен Каравелов“. Към  кампанията се присъединиха и 2а клас от СУ „Пейо Яворов“ и 1б клас от СУ “Асен Златаров”, Първомай.