koчо

Педагози от две пловдивски училища разработиха нова методика и помагала за работа с деца от етническите малцинства.  Инициатор на проекта, който се реализира с подкрепа на Центъра за образователна интеграция, е ОУ „Кочо Честеменски”, където има ученици от ромски, турски, сирийски и гръцки произход.   Партньор в реализирането на дейностите е НУ “Св. Кл.Охридски”,  което участва в проекти, свързани с толерантността. В двете пловдивски училища през последните 4 години се увеличава броят на  учениците от малцинствата.

През следващите 9 месеца  е запланувано е разработването на насоки и практически съвети за учители, работещи с деца от етническите малцинства. Ще бъдат създадени и разпространени обучителни материали, които съдържат упражнения и игрови подходи за улеснение на преподавателите по различни предмети.

„Акцентира се на компютърните технологии като средство за интеграция. Заложени са дейности по разработване на ученически проекти”, обясни директорът на ОУ „К. Честеменски” – Елена Налбантова. Догодина школото ще е домакин на кръгла маса за проблемите в мултикултурното образование. Ще бъде създадена интернет платформа за дистанционно обучение на педагози. На нея ще бъдат качени лекции, упражнения и казуси, които ще се ползват от учителите.

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Похвално, трябва да се интегрират тея хора по някакъв начин, това е пътя към стабилност.

Коментарите са затворени.