Училището отбеляза годишнината си с виртуална разходка и обръщения на възпитаници, постигнали национални и международни успехи

Дарение на книги по повод честването на 80-годишнината на ОУ „Кочо Честеменски“ организира Общественият съвет към училището. Ученици от всички паралелки се включиха в инициативата, а със събраните томове вече е оформена Коридорна библиотека в училището. Част от заглавията ще бъдат предоставени на Центъра за работа с деца на улицата.

Юбилеят  на училището бе отбелязан днес с виртуална разходка и клипове с изпълнения на бивши и настоящи ученици на ОУ „Кочо Честеменски“. Във видеото са включени и обръщения на възпитаници на школото, постигнали национални и международни успехи. Специален поздрав отправи Ваня Крайчева – ученичка на училището  и настоящ директор на ОУ „Христо Ботев“ в с. Брестовица,  която е и родственица на Кочо Честеменски.

„Днес отдаваме почит и признателност на онези първи ентусиасти, които през далечната 1934 година, година на война, със силата на ума и сърцето започнали да строят училище. Прекланяме се пред куража им, с който сред ужаса на войната те са мислили за бъдещето“, върна се назад във времето директорът Златка Алдженаби и пожела на учениците да бъдат упорити и да следват мечтите си, да са добри хора, да успяват навсякъде със знания и умения и да правят света ни жив и човечен. А на учителите – със сила и воля да вървят всеотдайно напред по пътя на духовността, защото съграденото с любов остава вечно.

Кметът на район „Централен“ – Георги Стаменов, подари на юбилярите с пейки с послания. Те ще бъдат поставени в двора на училището. Другата пейка, дарение от Обществения съвет, ще бъде поставена в парк „Лаута“.