Пролетният празник „Иновациите в училище – път към успеха“ показа уменията на децата от ОУ „Елин Пелин”

Малчугани станаха корабокрушенци на безлюден остров, а условието да се спасят, беше да покажат знания по всички предмети, които се изучават в училище.

Пред това предизвикателство се изправиха днес, но го преодоляха безпроблемно, децата от ОУ „Елин Пелин”. Пролетният празник „Иновациите в училище – път към успеха” в район „Западен” показа уменията им в различни направления. По забавен и атрактивен начин бяха представени иновативни практики и методики на обучение на децата от 1. до 7. клас по отделните дисциплини.

Своеобразният спектакъл бе под формата на приключение, на което те не просто показаха знания, а актьорски, певчески и танцови умения. С ролеви игри, викторини с награди, импровизирано изпитване, децата демонстрираха наученото в клас.

Кметът на район “Западен” участва наравно с децата и родителите в една от игрите – забавната викторина, подготвена от директора Татяна Вангелова. Двамата раздадоха грамоти на най-добре представителите се ученици в състезанията.

Пролетният празник се превръща в традиция за училището, като това е петата поредна година, в която се провежда събитието за алтернативно обучение и иновативни подходи в образованието.