Инициативата е по повод Деня на детето, селектираните творби ще бъдат показани в онлайн изложба на 1 юни

Конкурс за рисунка за деца от 7 до 14 години обявява Общински институт „Старинен Пловдив” в навечерието на 1 юни. Предизвикателството към малките участници е да изобразят свой любим обект от архитектурно-историческия резерват или да пресъздадат емоционален момент, който са самите те са преживяли в Стария град. Очакват се творби от различните видове и жанрове на изобразителното изкуство, изпълнени с различни материали и техники – живописни, графични, пластични или смесени. Всеки участник може да изпрати само една работа за конкурса във формат не по-малък от А3 за живопис; А4 за графика и без ограничени параметри за скулптура.

Срокът за подаването им е от днес до 27. май. Условията за участие в конкурса могат да бъдат открити в сайта www.oldplovdiv.com, а конкурсните творби и се очакват на електронна поща picture@oldplovdiv.com.

По традиция „Старинен Пловдив” организира ежегодно Празник на детето. Настоящата кризисна ситуация не позволява това да се случи реално, затова селектираните творби ще бъдат показани във виртуална изложба, която ще се открие на 1 юни. Отличените и поощрени произведения ще бъдат събрани в представителна експозиция, която ще бъде реализирана след отмяна на забраната за провеждане на културни събития.