Домакин на спектакъла, който се игра на английски от ученици от трети, пети и седми клас, бе театър „Хенд“

Популярната история за духове на Чарлз Дикенс , повече позната като „Коледна песен“, бе претворена от младите таланти на ОУ “Васил Левски“ снощи на сцената на театър „Хенд“. Училищната трупа, ръководена от преподавателите Евдокия Ангелова и Даниел Георгиев, представи новелата на английски език, а за музикалната среда се погрижи студио “Детски свят”, дирижирано от Елена Захариева. Публиката бе възхитена от начина, по който 7-класникът Мирослав Вълчев се превъплъти в ролята на прочутия стар скъперник Скрудж, който се интересува единствено от парите си. В нощта срещу Коледа го посещава духът на стария му съдружник Марли, който го предупреждава, че душата му е обречена, ако не се промени. А след това и  духовете на миналите, настоящите и бъдещите коледи, изиграни от облечените в оригинални сценични тоалети деца.

Преподавателят по методика на обучението по английски език от Пловдивския университет Румяна Илиева, бе впечатлена от произношението на малките актьори от трети, пети и седми клас. Тя бе сред гостите, които аплодираха изпълнението им и даде отлична оценка за придобити знания и умения по чуждия език.

Преподавателите по български и английски език в прогимназиален етап избират Дикенс, тъй като е тясно свързан с възрожденската ни история. Английският писател е първият западен журналист, писал пътепис за Бургас, където е живял две години. Друг интересен факт от биографията му е, че е първият редактор на “Дейли нюз”- вестникът, отразявал безчинствата при потушаването на Априлското въстание.

Събраните средства от билетите за спектакъла ще отидат за нуждаещи се деца.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.