„Денят е още по-вълнуващ, тъй като 50% от учениците в прогимназиален и гимназиален етап се върнаха в клас“, каза директорът Таня Николова

Светлините на коледното дръвче грейнаха по традиция в първия ден на декември в СУ „Св.св.Кирил и Методий”. Учители и ученици се събраха в голямото междучасие днес, за да отбележат заедно започването на празничния месец. Гост на празника бе и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Откриването на импровизираното тържество бе поверено на децата от начален етап, които се обучават присъствено след тестване за коронавирус два пъти седмично. Те изпълниха коледни песни, а учениците от паралелките с разширено изучаване на хореография повдигнаха градуса на настроението с народни танци, посветени на зимните празници.

„Денят е още по-вълнуващ, тъй като 50% от учениците в прогимназиален и гимназиален етап се върнаха от днес в клас. Пожелавам Ви да запазите топлината на Коледа в сърцата си“, каза директорът Таня Николова и припомни училищната традиция и символиката всички заедно да се съберат край елхата на 1 декември.

Благодарение на учителите и на административния екип цялото училище е с приказна украса, а в от днес започва конкурсът за най-оригинална коледна врата на класна стая.