Ученическият парламент на ЕГ „Иван Вазов“ създаде специален сайт, където са събрани артикулите и от който всеки може да поръча харесаното от него изделие

Коледен онлайн базар в подкрепа на децата на медици и учители, изгубили битката с COVID – 19, организира Ученическият парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“. Артикулите са изработени от ученици, а всеки, който иска да купи някой от тях, ще може да го направи като посети специалния сайт, създаден от Ученическия парламент. Влизайки в платформата, посетителят може да си хареса изделие и да го поръча чрез Гугъл формуляр.

„Сайтът ще бъде готов до дни. Ние, членовете на Ученическия парламент, сме отбор. Работим за реализирането на общите ни идеи, влагаме умовете, енергията и сърцата си в осъществяването на различни благотворителни каузи, творим и се забавляваме. Когато възприемаш делегираната ти отговорност като възможност за изява, когато работиш с вдъхновение и приемаш задълженията си като лична мисия за мотивиране на другите в името на училището си и на обществото, тогава дори и криза като настоящата не е препятствие, а възможност за демонстриране на креативност и способност за справяне с трудностите. И тази година, въпреки непредвидените обстоятелства, продължаваме да бъдем заедно онлайн“, казва председателят на Ученическия парламент Симеон Марков.

Той и съучениците му са категорични, че героите на нашето време са лекари, учители, полицаи, санитари, шофьори на линейки, доброволци, които проявяват професионализъм, отговорност и себеотрицание.

„С този онлайн базар ще опитаме да се докоснем до онази емоция в подготовката на обичайните ни коледни базари – тук, в гимназията. Въпреки, че сме в домовете си, се надяваме, че успяваме да привлечем вниманието на всички ученици и тази година. Знаем, че магията на Коледа ще се случи. Защото няма по-голямо чудо от това усмивка да замени сълзите в детските очи“, споделя Ася Антонова от 12 ж клас.

Въпреки, че няма да чуят последния звънец за календарната година в сградата на училището, гимназистите ще бъдат заедно в мрежата, за да помогнат. Защото, както казват: „епидемията опита на завърже ръцете ни, но не успя да върже нашето желание“.