Коледари наричаха за здраве и берекет в ПГ по туризъм, директорът Мариана Маджирова направи първата откупка в подкрепа на учениците в неравностойно положение

Ухание на щрудел с ябълки и джинджифилови сладки се понесе днес от учебния ресторант на Професионалната гимназия по туризъм, където се проведе коледен базар. За поредна година училището остана вярно на традицията и приготви истински кулинарни изкушения, достойни за телевизионните риалити формати, за да подкрепи сираците и учениците в неравностойно положение от гимназията. Бъдещите майстори готвачи и сладкари показаха истинско въображение и представиха традиционни ястия за трепазата на Бъдни вечер и Коледа. А съучениците им от специалност „Кетъринг” се погрижиха масите да изглеждат перфектно подредени, така че да им завидят професионалистите от фирмите в бранша.

Облечени в традиционни костюми, момчета от деветите класове наричаха и благославяха за здраве, любов и благоденствие. „Колкото са в клас учениците, толкова да са и шестиците!”, „Колкото звезди в небето, толкова берекет в ПГТ-то”, пожелаха коледарите. За още по-празничната атмосфера допринесоха танцьорите от училищната формация „Росна китка”.

Благотворителният базар бе открит от директора на гимназията Мариана Маджирова, която направи първата откупка – бутилка червено вино.

За по-малко от час майсторски приготвените и красиво опаковани баници, погачи, солени и сладки торти, мъфини, курабийки и баклава бяха разпродадени, а клиентите получаваха като бонус коледен късмет.

Средствата, събрани от базара, ще отидат в подкрепа на момичета и момчета в нужда от училището. Миналата година сумата от продажбите е била над 2000 лева.