Подгласниците от националния конкурс са от ДГ „Детелина“ и също ще получат система за подобряване качеството на въздуха

Цветен колаж на децата от 3 б група „Веселячета” на ДГ „Буратино” спечели първо място на конкурс на официалния вносител на климатици и климатична техника Daikin за България. Тяхната екипна рисунка, направена с подкрепата на педагозите и родителите,  получи голямата награда – пречиствател за въздух, който ще бъде монтиран в помещението на групата. Мощната филтърна система отстранява потенциално опасни агенти от въздуха и подобрява комфорта на дишане на страдащите от астма и алергии.

Участие в националния конкурс взеха хиляди малки творци на възраст  3- 7 години от цялата страна. Децата от ДГ „Буратино” изразиха в общ проект своята представа за един по-добър и  чист свят.

„Благодаря на учителите и родителите за подкрепата в тази тежка епидемична обстановка. В групата имаме деца с алергии, затова инсталирането на подобна пречиствателна система е изключително важно“, коментира директорът Кристина Йончева.

Отново от Пловдив са и подгласниците в конкурса, които също получават пречиствателна система за въздух – децата от група „Усмивка” на ДГ „Детелина”.