Учебната работилница е реновирана от учениците от строителните паралелки и ще се използва за дуалното обучение

С кодочетец за диагностика на различни марки автомобили разполага новият автосервиз на Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии, който бе официално открит днес. Любопитното е, че учебната работилница е реновирана от учениците от строителните паралелки  в часовете по практикапод ръководството на преподавателя Боян Алексиев. Припомняме, че гимназия „Пеньо Пенев“ преди година се сля с Автото.

В новия сервиз ще придобиват умения момчетата от дуалните паралелки „Техник на транспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника“. Именно със средства по националната програма за подкрепа на дуалното обучение е станало възможно и модернизирането на работилницата, която разполага с нов стенд, подемник, уред за балансиране на гуми. Бъдещите автомонтьори ще се учат да правят компютърна диагностика, да подменят компонентите по ходова част, спирачната система, да ремонтират двигатели и да сменят ангренажен ремък и масло.

Директорът Бойка Борисова заяви, че гимназията работи отлично с фирмите от бранша, които са готови да наемат мотивираните ученици на работа веднага след дипломирането. А началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова поздрави училището за новата придобивка и пожела пълни паралелки на предстоящия прием.