Район „Централен” организира конкурс за литературна творба и видео, състезание за фотография и рисунка за животните

„Творческо за Пловдив” е темата на конкурса за литературна творба и видео, който обявява район „Централен” по повод празника на града 6 септември. Райкметът Георги Стаменов кани ученици от 7. до 12. клас да се включат в надпреварата, а най-добрите произведения ще бъдат включени в сборник. Той ще бъде представен в навечерието на Деня на народните будители „Централен”, когато ще бъдат прожектирани и видеата.

На 15.09 отдел „Екология“ на районната администрация, заедно с младежката организация JCI Пловдив,ще почистят Дановия хълм. „Централен“ осигурява ръкавици и чували и кани всички, желаещи да се включат в 10 часа пред РТВЦ – Пловдив. Събитието е част от националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Еколозите отправят покана към всички деца да участват в конкурса за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“. Срокът за подаване на материалите е 25. септември, като творбите могат да бъдат предавани на педагозите в детските градини и изпращани по електронна поща. Партньор на конкурса е Регионалният природонаучен музей – Пловдив. В края на септември СУ „Патриарх Евтимий“ планира открит урок тема „Моят домашен любимец”.