Многофункционалната зала на СУ “Любен Каравелов” отвори врати днес, след като кметът Здравко Димитров, заместниците му Стефан Стоянов и Пламен Райчев, както и директорът на дирекция “Учебници и училищна документация” в МОН Пенка Иванова прерязаха лентата на новата придобивка. Официално бе открит и обновеният втори корпус на училището на ул. „Марагидик“, където учениците вече водят занимания. Те са изградени по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Вашето училище се превърна в едно от най-хубавите в България. Пазете го, защото тук ще учат много ученици след вас. Пожелавам ви да бъдете здрави“, каза в приветствието си кметът.

Модерният комплекс към основния учебен корпус включва басейн с 4 коридора –  с дължина 25 метра и широчина 12 метра, многофункционална спортна зала за волейбол, баскетбол, футзал и хандбал, която е снабдена с електронно табло, както и топла връзка към основната сграда. Стойността на строителните дейности е общо 2 885 415 лева с ДДС.

„Горещо благодаря на Община Пловдив за това, че сбъдна мечтите ни, дори ги надмина. След 86 години история ние най-после имаме физкултурен салон и този ден със сигурност ще остане в летописа на училището. Поклон за това, което направихте“, каза директорът Славка Щерева.

Гостите бяха впечатлени от преобразената реновираната сграда на улица „Марагидик“, в която училищните таланти се обучават отпреди коледната ваканция. В нея се помещават кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти от профилираните паралелки, има две зали за танцовите ансамбли на училището, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. Училището вече разполага със собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите ще правят демозаписи. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС.