Ученици от СУ „Хр.Г.Данов“ си поискаха почивка заради снега от градоначалника Иван Тотев, който бе на посещение в училището

Тийнейджъри от СУ „Христо Г. Данов“ си поискаха днес дървена ваканция от кмета на Пловдив Иван Тотев.  Гимназистите видяха градочаналника, заедно със зам.-кмета по образование Стефан Стоянов, в училищното фоайе по време на междучасие и започнаха да скандират: „Искаме ваканция!“. Екип на общината и Британски съвет бе на открит урок по програмиране с третокласници.

Кметът се усмихна и по-скоро остана изненадан не от очакванията на тийнейджърите за почивка, а от музиката, която обявява края на часа. В навечерието на националния празник училището заложило на популярни възрожденски песни.

„Не може да има дървена ваканция при това състояние на града и тези изчистени улици. Градският транспорт също работи по график, така че няма проблем с придвижването на децата. Утре се очакват по-сериозни минусови температури, но рано сутринта. Училищата са добре отоплени, а и вече дадохме една извънредна ваканция. Не можем да нарушаваме учебния процес и учцителите да се чудят как да наваксат с материала”, каза Тотев.

Заради усложнената зимна обстановка и влошените метеорологични условия всички пет основни идве средни училища в община Раковски няма да провеждат учебни занятия на 28 февруари,1 и 2 март включително. Заповедта е издадена от кмета на общината Павел Гуджеров. Мярката се налага заради студеното време, обилния снеговалеж и трудното придвижване при усложнените пътни условия.

Тридневна дървена ваканция затваря днес и училищата в община Калояново по заповед на кмета заради влошената метеорологична обстановка.