Бивши и настоящи студенти организират благотворителната инициатива в двора на църквата „Св. Харалампий“

Бивши и настоящи студенти от Университета по хранителни технологии организират благотворителна акция и ще раздадат безплатен обяд на нуждаещи се навръх Тодоровден. Инициативата е насрочена за 20 март от 10 ч. в двора на църквата „Св. Харалампий“. Организатори са членове и привърженици на Клуба по туризъм в университета. Идеята им се реализира със съдействието на фирма „Колдрум Трейд”, чиито собственици са също възпитаници на УХТ.

Благотворителната акция се провежда по време на Великденския пост и се придържа към традицията на този ден, според която вярващите сервират на трапезата си хляб, ябълки, варива – боб, леща, нахут.

„За нас храната и храненето са философия, която трябва да има не само материален, но и духовен акцент в нашето ежедневие. Ябълките са символ на здравето и чистотата на духа, а за православните християни Тодоровден е предвестник на идващата пролет и пробуждането на природата за новото начало“, казва Владислав Борисов – вицепрезидент на клуба.

Затова в менюто, което с колегите му приготвили, включили фасул с манатарки, ябълков щрудел и хляб. Ястията ще бъдат поставени в биоразградими опаковки, осигурени за каузата.

Президентът на клуба Анастасия Христова изказа благодарност към служителите на храма и на техните преподаватели, подкрепили идеята.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.