СУ „Кирил и Методий” впечатли с оригинален концерт спектакъл, който събра стотици родители и гости в Драматичния театър

DSCF1169

Появата им на сцената приличаше досущ на начална сцена от театрална постановка. Всъщност, юбилеят на СУ „Кирил и Методий” беше точно това – оригинална компилация от музика и танц, в която нямаше главни и второстепенни роли, тъй като участието и на учителите, и на учениците бе еднакво важно за общото послание.

Бившият възпитаник на училището Господин Динев, сега студент по актьорско майсторство в Пловдивския университет,  постави началото на разходката назад във времето. „Завръщам се в моето училище, както в детството”, каза Дидо,  а на мултимедийния екран в дъното на сцената се завъртяха знакови моменти от историята на училището.

„Аз съм на 11, а училището е на 45. Не ми се струва толкова старо”, отговори сценичният партньор на Дидо – четвъртокласникът Калоян, и тъй като рожденикът е училище, покани директора да говори от негово име.

Таня Николова припомни времето, когато с ентусиазма на 44 учители в новостроящия се тогава квартал отваря врати училището, орисано да бъде модерно. Днес то е единственото в региона с профил „Хореография” и единственото в Южна България с изучаване на гръцки език.

DSCF1178

„Наричаме го еко училище на щастието, защото учители и ученици работят в хармония. За мен то е сбъдната мечта. Уникални сме, защото говорим и с езика на изкуството”, обърна се към публиката директорът Таня Николова.

Слушайки талантливите певци на училището, едва ли някой се съмнявал, че учителите им са не по-малко добри изпълнители, но четирите изпълнения на учителския хор буквално взривиха залата. Качен на сцената, целият педагогически екип представи компилация от поп хитовете „Не съм избягал” на Камен Воденичаров, „Богатство” на „Тангра”, „Един неразделен клас” на „Тоника” и „”Клетва” на „Щурците”. Учители и ученици заедно запяха „Моя страна, моя България”.

DSCF1181

В продължение на един час родители и гости станаха свидетели на феерия от звук и танц. Малките, големи и още по-големи момичета и момчета показаха завидно певческо и танцово майсторство. В някои от изпълненията партнираха и учителите. Във финалната фолклорна композиция се включиха бивши възпитаници на училището, които вече са студенти в АМТИИ. Точка на празника сложи масовото изпълнение на песента на друга звезда –кадър на училището, Весела Бонева. Преподаватели и ученици заедно изпяха „Родина”-та, преди да изригнат фонтаните на многоетажната торта.

DSCF1182