От утре в Търговската гимназия започва прием на докувенти на кандидат-седмокласници с хронични заболявания.

Шестимата пълни отличници от 11 а клас ще поднесат венец пред паметника на Апостола, видеофилм събира историите на изявени бивши ученици на гимназията, сега учители в нея

Класът първенец на Националната търговска гимназия ще спази традицията и ще направи утре шествие до паметника на Васил Левски в подножието на Бунарджика. Учениците от 11 а клас, специалност „Банково дело“, са с успех 5,72 от първия срок и те са избрани да се поклонят пред подвига на патрона на училището. Утре, 19 февруари, когато се отбелязват 148 години от гибелта на Апостола, петимата пълни отличници Ивана Онкова, Мария Бенкова, Радослава Ангелова, Стоян Клявков и Теодора Александрова ще поднесат венец от името на гимназията. Заради пандемията други ученици на шествието до паметника няма да има, уточняват от ръководството на училището.

Всички обаче ще проведат онлайн час на класа, посветен на Апостола, от 9.00 ч.

„Традицията датира от 1948 година. Въпреки необичайната ситуация и времето на изпитания, ние отбелязваме този ден, белязан със срам и със слава, с кратко тържество онлайн, а ученици и колеги ще почетат паметта на нашия патрон с едноминутно мълчание пред паметника на хълм Бунарджика преди началото на общоградското поклонение“, каза директорът Веселка Цекова.

Членовете на Ученическия съвет ще представят видеофилм с историите на изявени бивши ученици на гимназията, сега учители в нея. Сред тях са Мария Атанасова и Рени Михайлова – преподаватели по икономически дисциплини.