objects,culture,holiday,space,bloom,blossom,flourish,flourishing,asia,new,horizontal,ornament,spring,branch,bud,party,celebration,exotic,traditional,china,decoration,carnival,copy,imitation,clich,template,falsification,plagiarism,east,chinese,card,japanese,character,japan,asian,festival,nobody,best,good,oriental,blessing,photo,picture,image,deduction,blooming,packet,cluster,prosperity,duplicate,carbon copy,photocopy,calligraphy,backdrop,background,years,year,lucky,luck,gold,red,ethnic,package,parcel,copyspace,prosperous,wishies

Класна стая „Конфуций” към Пловдивския университет отбелязва четвъртата годишнина от създаването си с поредица инициативи.

Изложбата „Многото лица на дракона”, която ще бъде открита утре вечер в галерия PLOVEDIV  в „Капана”, представя етническото многообразие на Китай. Пъстри костюми и украшения, фолклорни кукли, снимки, информационни табла разказват за традициите на 56 народа на Поднебесната. Изложбата е вдъхновена от идеята да се покаже непознатото лице на Китай – хората извън стереотипа за динамично икономическо развитие и технологичен напредък. Посетителите ще научат любопитни факти за живота далеч от мегаполисите, там, където малките народи на Китай все още пазят вековни знания – от рибни люспи и ходенето по ножове, живеят в юрти и бамбукови колиби и спестяват цял живот, за да изработят тридесеткилограмови сребърни украшения за дъщерите си. Изложбата ще бъде открита от 18 часа с кураторска обиколка.

На 16 януари гост на Класна стая „Конфуций” ще бъде ас. Йелена Гледич, преподавател по китайски език в Белградския университет. От 16.30 ч. в Заседателна зала на ПУ тя ще изнесе открита лекция “Преподаването на китайски език в 21 век – гъвкаво, дигитално и приложимо”.

Една от основните насоки, в които работи Класната стая, е изграждането на мрежа от студенти – бъдещи преподаватели по китайски език, и повишаване на квалификацията им чрез различни формати – лекции, майсторски класове и станалия вече традиционен семинар „Аспекти в преподаването на китайски език, литература и култура”.