Директорът на ПГ по хранителни технологии и техника връчи ключа на знанието

Бивш и настоящ директор биха заедно звънеца в ПГЕЕ

Тениска с надпис „Добре дошли, 8 в“, вместо официална рокля, сложи на първия учебен ден преподавателят по български и руски език от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника Петя Панчева. Тъй като за първа година е натоварена с нелеката задача да бъде класен ръководител, тя решила да направи изненада за своите бъдещи ученици. За да спести въпросите на родителите, въпреки че в двора бе очертано място за всяка от паралелките, Панчева сложи фланелка, която да ориентира осмокласниците й. Тя е млад учител с двугодишен опит, а занапред и класен на новото попълнение в специалност „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“.

По време на тържествената церемония по откриване на учебната година за осмокласници беше спазена традицията да получат ключа на знанието от директора на училището инж. Людмила Ганчева.

Първия школски звънец биха заедно бившият и настоящ директор на ПГ по електроника и електротехника. На мястото на Стоянка Анастасова застава временно досегашният й заместник по учебната дейност Камелия Стоянова.

“Бъдете любознателни и изследователи, знайте, че училището е не само място, където човек получава и натрупва нови знания, а е преди всичко място, в което се подготвя за живота. През годините сме преминали през много предизвикателства, но винаги сме намирали сили да ги преодолеем. Силни сме, когато сме заедно”, обърна се Стоянова към учениците. А на родителите и бизнес партньорите пожела и занапред да подкрепят екипа в стремежа към осигуряване на качествено обучение.