Виртуалното изпращане на абитуриентите от СУ „Св.св. Кирил и Методий” съвпадна с честването на 24 май, на което бяха представени техни музикални и танцови изпълнения

„Музиката и танците са отдаденост и съдба. Вие решавате как да живеете, правете го без страх. Разперете крилете си! В училището на живота няма ваканция, трябва да сте упорити. Орисвам ви с обич и вяра!, обърна се към своя 12 б  класният Здравко Мандаджиев. Популярният фолклорен изпълнител и преподавател по народно пеене в СУ „Св.св.Кирил и Методий” изненада абитуриентите си със студийно изпълнение на хита на „Щурците” – „Клетва”. Изневерявайки на стила си, той изпя вечната песен от филма „Вчера“, с която бе сложен финал на онлайн концерта по повод Деня на славянската писменост. Виртуалният празник под мотото „Предимството да си единствен“ съвпадна с изпращането на випуска. Вокални и хорови изпълнения, клавирни класически пиеси, популярни песни и танци от различните фолклорни области, представени от учениците с профил “Музика” и “Хореография”, направиха празника незабравим.

Последният школски звънец за 12-класниците удари директорът Таня Николова.

„Никой не си представяше завършването на випуск 2020 по този начин. Но заедно научихме най-ценното – да се радваме на всеки споделен миг. Живейте бавно! Мечтайте дръзко! Работете упорито! Шансът да получите нещо даром е нищожен. Бъдете победители, слушайте сърцето си“, – обърна се към зрелостниците Николова.

Първи четвъртокласниците отправиха поздрав с пожеланието към най-големите в училището да са победители, да да са добри и да обичат България.

Абитуриентите не пестиха думи на благодарност към учителите пред камерите. „Вие бяхте до нас във всяка стъпка”, „Накарахте ни да повярваме, че да си на сцената е неописуемо преживяване”, „Благодарим за куража, който ни дадохте”, казаха в емоционалните си обръщения 12-класниците, които бяха редувани с техни изпълнения.

Вокалният педагог Ася Сестримска им заръча да се доверяват на вътрешния си глас и да следват своето разбиране за щастие. Благодари им за разговорите и невероятните изненади за рождените й, за това, че достойно са представяли училището по фестивали и концерти.

Преподавателят по хореография Боян Алексиев си спомни как в девети клас в залата за танци влезли неуверени, но талантливи момичета, които днес са екип и са амбицирани да сбъдват мечтите си.

„Днес ви казвам „Сбогом, ученици”, „На добър час, приятели!” и „Здравейте, колеги!“, обърна се хореографът към бъдещото младо попълнение.