По покана на българското посолство в Загреб клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков – ученици в НУМТИ „Добрин Петков”, ще изнесат концерт в рамките на официалния прием по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Двамата пловдивски таланти ще бъдат придружавани от директора на училището Нели Попова-Коева и преподавателя по камерна музика Детелина Маринкева.

Приемът ще се състои на открито в лапидариума на Археологическия музей в Загреб и на него ще присъстват официални власти и представители на чуждестранния дипломатически корпус.

Програмата на концерта включва Панайот Пипков – „Химн на Кирил и Методий“ – с аранжимент за пиано на четири ръце от Пламен Арабов; Веселин Стоянов – „Празнична увертюра“, аранжимент за пиано на четири ръце – Кристиана Абрашева; Франсис Пуленк – „Соната за пиано на четири ръце“, части: Prelude, Rustique, Final.

Пътуването на дуото от НУМТИ „Добри Петков“ се осъществява по компонент „Мобилност“ и е част от Културния календар на Пловдив.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.