Ученици от всички паралелки се изявиха на сцената на Конгресния център на панаира със специално подготвени коледни изненади. Финалистът от “Гласът на България” на Виктор Стамболов бе празничния сюрприз за всички

Впечатляващи вокални и хорови изпълнения, клавирни умения и завидна техника при свирене на блок флейта демонстрираха учениците от ОУ „Алеко  Константинов“ на коледния концерт в Конгресния център на панаира. Залата трудно успя да побере стотиците родители, дошли да аплодират своите малки таланти. Програмата даде възможност за изява на децата от всички паралелки от 1 до 7 клас, облечени като джуджета, приказни феи, коледари.

„Да отворим душите си за добро“, призоваха качените на приказно украсената сцена водещи и дадоха начало на празника. Декорите – зимни пейзажи, изработили самите деца в часовете по технологии и предприемачество и по изобразително изкуство.

Началото постави вокална група “Междучасие” с „Витлеемска звезда“, след което сцената завзеха първолаците, за да изпълнят “Над смълчаните полета” и немска песен за звънчетата, а децата от 1 а изиграха и приказка с движение – „Дядо и козел“. С песента на Стефан Диомов „Бяла Коледа“ поздрави присъстващите Елеонора Георгиева от 2 а клас, а съученикът й Християн Овнесен впечатли с малко популярното стихотворение на Гео Милев – „Дядо Коледа“. Облечени в изящни трика, състезателки на спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“ и ученички от 2 б клас, представиха съчетание на земя, с което показаха, че са бъдещи шампионки. Със съчетание на земя се включи и четвъртокласничката Сара, а Рая игра брилянтно с топка. Те също тренират в СК „Тракия“.

„Тихо се сипе първият сняг“ прозвуча в изпълнение на сестрите Дани и Мария. Второкласничката впечатли с прецизното владеене на блок флейта, а седмокласничката – с клавирните си умения.

Коледа не са само подаръците и вкусните ястия – за това напомни Ива от 3 в клас, която изпълни стихотворението „Навън вали доброта“.

Клавирни и музикални изпълнения на английски, френски, руски, коледари и драматизации изпълниха празничната програма на училището, което за пореден път доказа, че е школа за таланти. За публиката имаше и балет. Николета от 6 а клас представи откъс от „Копелия“ от Лео Делиб.

В края на концерта на сцената се качи Виктор Стамболов – финалист в “Гласът на България”, за да отправи поздрав, към деца, учители и родители. Като баща на Ева от 5 в клас, той изненада с емоционално изпълнение на „Save Your Soul“.