Nicola-foto4-1-551x675

Музиканти с европейска популярност ще вземат участие в  Международен младежки фестивал „Кръстопът“, който ще се проведе от  30 март до 4 април  в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Сред изпълнителите се открояват имената на престижни изпълнители като Никола Монтела, възпитаник на Аниело Дезидерио-емблематично име в италианската китарна школа, квинтет „Марчин Кожол“ от Полша, който ще представи новия си албум „Камерна музика от Балканите“. Българското участие е защитено от китарен ансамбъл „Академика“ към АМТИИ под ръководството на доц. Стела Митева-Динкова и Милена Манева-Вълчева, китарен ансамбъл към НУМТИ „Добрин Петков“ и изпълнители като Георги Димитров-лауреат на 7 международни конкурси, Кирил Кирилов- носител на първа награда от Национален младежки конкурс за китара и струнни инструменти “Поп-джаз-етно”.

Фестивалът ще представи и ден за български джаз-поп-рок с участието на  група „Кофеин“, трио „Павел Виданов, Антоний Цончев и Велизар Атанасов“ и дуета баща и син Веселин и Петър Койчеви.

На 4 април от 10-18 часа ще се проведе майсторски клас с ръководител  гръцката китаристка Корина Вуюка концертирала в САЩ, Франция, Италия.