Училищните дворове ще бъдат разделени на зони за отделните паралелки, родителите влизат само в маркирани зони или в близост до входа

Организация за хранене под формата на кетъринг в класните стаи с индивидуални прибори или обяд в стола по график са предложени в насоките на МОН за спазване на дистанция между паралелките.

Сред възможните решения, за на се струпват много ученици от различни класове на едно място, е и хранене в школския двор, в шатри и беседки. От МОН препоръчват да не се споделят храни и напитки, каквато е практиката сред много ученици. Безплатните закуски от държавен фонд „Земеделие“ пък ще се приемат веднъж седмично.

Подобно на детските градини, където всяка група има своя площадка, дворовете ще бъдат разделени на зони за отделните паралелки. Там се препоръчва да се провеждат и част от занятията на учениците. Алтернатива са и места, които са извън сградата, но са по-широки и по -безопасни. Такива са например помещенията в близкото читалище.

Достъпът на родителите до училището също ще бъде по-ограничен. Те ще могат да влизат само в маркирани зони или в близост до входа. Ще се допускат само придружители на деца със СОП при спазване на изискванията за физическа дистанция и дезинфекция.