20170214_104151

С дефиле на приказните герои отбелязаха днешния 14 февруари малчуганите от детска градина „Мирослава”. Приказни феи, Спайдърмен, Батман, Пипи Дългото чорапче, Хари Потър, Елза и Мики Маус се включиха в карнавала на приятелството”, на който главни роли имаха и родителите.

В украсения с балони салон, малките възпитаници на детската градина с много настроение дефилираха, за да покажат костюмите си и отправят послания за приятелство към всички деца по света.

„Приятелството е прегръдка на сърцата”, „Приятелството е слънце, което топли сърцето”- това бяха част от посланията, съпроводени с весели песни и танци.

В ролята на крал и кралица влязоха родителите на деца от първа група – Мария Пеева и Васил Ангелов, а в свитата им се включиха гостите и още ентусиазирани родители.

Радваме се, че можем да споделим радостта с децата, които наистина се забавляват в ролите на герои, каза родителят крал, а кралицата, която е председател на Училищното настоятелство, добави, че празници като този възпитават добродетели и ценности.

20170214_103106

Впечатлени от уменията и таланта на децата, кралят и кралицата подариха по един голям светещ глобус на всяка група, за да продължат да откриват нови приятели по целия свят.

Иванка Митева – председател на Обществения съвет на ДГ”Мирослава” обобщи, че това е една от многото планирани форми за социализацията на децата, за превенция на агресивните прояви и за създаване на условия за подкрепа за личностно развитие.

20170214_104504 (1)