В категорията „Учител с най-много разработени и предоставени ресурси“ бяха отличени Деяна Пейкова и Марина Матанова от ОУ “Христо Смирненски” в Раковски

Карловското СУ „Васил Левски“ се нареди сред отличниците в Европейската седмица на програмирането. Над 24 000 деца от 55 населени места се включиха в събитието, която се проведе от 6 до 21 октомври 2018 г. по инициатива на Европейската комисия.  Участниците направиха първи крачки в роботиката, програмирането и моделирането. Сред петте училища с най-много регистрирани и реализирани събития е и училище „Васил Левски“. Карловското школо има и най-много реализирани партньорски инициативи с училища от България или от чужбина, за което получи допълнителна награда.

В категорията „Учител с най-много разработени и предоставени ресурси“ бяха отличени Деяна Пейкова и Марина Матанова от ОУ “Христо Смирненски” в Раковски.

В рамките на седмицата бяха демонстрирани интересни теми и подходи в учебни часове, които са част от задължителната, разширената или допълнителна подготовка, както и часове в извънкласни дейности. В инициативата училищата във всички европейски страни отбелязаха важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене.

„Днес ставаме все по-обвързани с кодирането – то е не просто техническа дейност, а малко или много оформя и обществото, в което живеем“, заяви на награждаването министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той посочи, че предизвикателството пред образователните системи е да направят така, че все повече деца да придобият умения за кодиране.