Младите все повече се вълнуват как ще напредват в професията и от социални придобивки, стана ясно на форума “Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“

Най-голямата компания за статистически анализи на футбола търси кадри

Все повече млади хора се интересуват не само от заплатите, а и от възможностите за кариерно развитие. Когато търсят реализация, те се вълнуват не само какво произвежда дадена фирма и от размера на възнаграждението, а също от социалните придобивки и възможността за гъвкаво работно време.

Това стана ясно днес на форума  „Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“, който се проведе в Конгресния център на панаира. Изложението събра на едно място студенти и млади специалисти с представители на 35 български и международни компании, които търсят служители с умения в информационните технологии, телекомуникациите и бизнеса.

„В Пловдив IТ бизнесът се развива с изключително бързи темпове и това най-добре личи от търсенето на млади хора. Тази година фирмите са с 9 повече от миналата година“, коментира Светозар Петров от „Джоб тайгър“, които са организатори в партньорство с МОН и Министерството на икономиката.

Студенти все повече се насочват към български компании, които се справят толкова успешно, колкото и международните, по отношение на човешките ресурси, коментира Петров.

Най-голямата компания в света за статистически анализ на футбола – Football Radar, която преди две години откри офис в Пловдив също оферира свободни работни места. Изискванията към кандидатите са да имат задълбочени познания в областта на футбола, тъй като фирмата се занимава основно със задълбочени анализи за първенствата по целия свят; създава нови статистически модели и иновативни методи; разработва софтуерни продукти, които правят симулации на играта. Целта е минимизиране на риска и по-голяма сигурност на трансферния пазар.

Джуниър кадри търси и фирма за разработка на компютърни игри. Условието е да имат опит в сферата на програмирането и графичния дизайн, както и познания по създаването на 3D анимация.

„Търсим теб в Пловдив“ бе слоганът на една от водещите аутсорсинг компании в града под тепетата. „Тelus“ търси млади хора с високо ниво на владеене на немски, френски, полски, холандски, португалски, мотивирани да работят в екип и да комуникират с клиенти. Фирмата предлага плаващ работен график на 4, 6 или 8 часа, подходящо и за студенти. Признанието от страна на работодателя за свършеното се оказвало сред най-мотивиращите за младите кадри. Фирмата разполага с фитнес в офиса, осигурява отстъпка и за Мултиспорт карта.

Водеща компания за лагери привлича младите инженери с обещанието, че иновациите са ежедневие в SKF. Изискванията към студентите са да изучават инженерна или IT специалност.